Stressen värre nu

Drygt 1000 medlemmar har svarat på fackets frågor om hur de upplever sina arbetsförhållanden.Stressigt tycker sju av tio att man har det på jobbet. Och mer än hälften, sex av tio, upplever mer stress idag jämfört med före omregleringen.– Det bekräftar bilden av lojala medarbetare som sett till att omregleringen gått så bra som aktörerna […]

2 maj 2011, kl 16:57
0

Annons

Drygt 1000 medlemmar har svarat på fackets frågor om hur de upplever sina arbetsförhållanden.
Stressigt tycker sju av tio att man har det på jobbet. Och mer än hälften, sex av tio, upplever mer stress idag jämfört med före omregleringen.
– Det bekräftar bilden av lojala medarbetare som sett till att omregleringen gått så bra som aktörerna tycker att den har, säger Kristina Håkansson, ombudsman på Farmaciförbundet.
– Men det är viktigt att det inte fortsätter så här.

Det som är speciellt illavarslande menar Kristina Håkansson är att cirka 800 av de 1062 som svarat på enkäten säger sig under de tre senaste månaderna haft problem som allmän oro, sömnproblem, irritation och eller olika fysiska symtom.
– Och 85 procent av dem tror att problemen beror på arbetssituationen. Det tycker jag är illavarslande, säger Kristina Håkansson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng