Försäljning av nikotinmedel fortsätter öka

Alltfler svenskar använder nikotinläkemedel. De senaste sju månaderna har Apotekets försäljning av antalet dygnsdoser nikotinläkemedel ökat med nästan tio procent jämfört med samma period förra året.

7 sep 2007, kl 13:24
0

Apoteket har de senaste åren investerat i flera projekt som ska få människor att sluta röka. Bland annat en sluta-röka-linje, sluta-röka-coacher och nu senast ett sluta-röka-program på internet som lanserades i mitten av augusti.

Sluta-röka-programmet innehåller tips från experter och från personer som har lyckats att sluta röka.
I Apotekets statistik framgår att nikotinläkemedel används i allt större utsträckning i samtliga län.

Ökningen är särskilt påtaglig i Jämtland där försäljningen har ökat med 21,3 procent och i Västerbotten där försäljningen har ökat med 14,1 procent under första halvåret 2007 jämfört med samma period förra året.
?    Vår erfarenhet visar att nikotinläkemedel fördubblar chansen att sluta röka, och om man dessutom får en kortare rådgivning fördubblas chansen en gång till, säger Apotekets egenvårdsspecialist Carina Altsjö i ett pressmeddelande från Apoteket.
Svenskarna köpte sammanlagt nikotinläkemedel för 301 miljoner kronor första halvåret 2007.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng