Hem Taggar Rökning

Tag: Rökning

Rökstopp före cancerterapi lönar sig

Patienter som röker under strålbehandling och viss annan cancerbehandling löper en högre risk för återfall än patienter som inte gör det, enligt en ny rapport.  
10 dec 2021, kl 08:01

Ökad risk för hjärt-kärlhändelser med Champix

Personer som tidigare haft hjärt-kärlsjukdom och som behandlis med  rökavvänjningsmedlet Champix löper en ökad risk att drabbas på nytt. Det meddelar den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.
17 jun 2011, kl 13:45

EU kräver tydligare varningar för Champix

Självmordstankar, självmordsförsök och depression som rapporterats för patienter som använt rökavvänjningsmedlet Champix har fått det europeiska läkemedelsverket att kräva uppdaterad produktinformation. Redan före den 19 december vill myndigheten ha den utvidgade informationen.
17 dec 2007, kl 12:20

Försäljning av nikotinmedel fortsätter öka

Alltfler svenskar använder nikotinläkemedel. De senaste sju månaderna har Apotekets försäljning av antalet dygnsdoser nikotinläkemedel ökat med nästan tio procent jämfört med samma period förra året.
7 sep 2007, kl 13:24

Apoteket stoppade utdelning av gratis läkemedel

När läkemedelsföretaget Glaxosmithkline ville dela ut gratis rökavvänjningstabletter satte Apoteket stopp för planerna. Man hävdade att Apoteket måste vara producentoberoende i sina kampanjer.
20 jun 2002, kl 14:49

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng