Annons

Doc Morris öppnar idag

Apotekspremiärerna duggar tätt nu. En vecka tidigare än annonserat öppnar Doc Morris sitt första apotek i
Eskilstuna. Redan på torsdagen togs de första kunderna emot och idag är
det invigningsceremoni. På måndag är det Kronans Droghandels tur att
öppna sina apotek.

19 feb 2010, kl 10:46
0

Annons

Idag invigs Doc Morris sitt första apotek i Eskilstuna. I och med öppnandet blir Doc Morris den första privatägda apotekskedjan som öppnar i helt nya lokaler. Inom kort kommer ytterligare ett att slå upp dörrarna i Billdal och två i Kalmar, några datum är inte satta.

Tidigare har Doc Morris meddelat att de skulle vara igång i slutet av februari och att det gått snabbare beror enligt på ett bra samarbete enligt kommunikationschef Märit Wikström.
– Vi har haft ett väldigt  bra stöd från Celesio och från norska Vitusapotek som delat med sig av sina erfarenheter, säger hon

Korta väntetider och smidiga kösystem är några av de saker som företaget deklarerat att de ska erbjuda kunderna.
– Vi kommer bland annat att ha ett smidigt system, en form av karusell som gör det lätt för personalen att komma åt läkemedlen. Våra kunder kommer bara att behöva stå i en kö, de betalar sina produkter i samma kassar som receptet expedieras, säger Märit Wikström.

Inom ett par år är målet att det ska finnas ett hundratal Doc Morris apotek i Sverige. Men företaget planerar inga samarbeten med andra kedjor eller varuhus.
– Nej vi kommer att vara våra egna och driva apotek i egna lokaler, säger Märit Wikström

På måndag är det dags för Kronans Droghandel som då tar över 171 apotek i hela landet. Den officiella invigningsceremonin blir vid ett apotek i Liljeholmen i Stockholm.