Annons

Delseger för
industrin om varumärke

EMEA:s och Europakommissionens krav på att läkemedel som godkänns i den centrala proceduren också ska ha ett och samma namn inom EU, underkänns av läkemedelsindustrin,

20 jan 2003, kl 17:09
0

Våren 2000 avslog EMEA en begäran från ett läkemedelsföretag som ansökte om att få ändra varumärke på sitt läkemedel i ett land trots det centrala godkännandet.
Men den europeiska förstainstansen, CFI (en dömande instans inom EU), upphävde nyligen detta beslut.
? Det var en delseger, säger Olle Hagberg på Läkemedelsindustriföreningen, Lif.
CFI:s beslut var förenat med vad industrin menar är alltför stora inskränkningar. Det är bara i exceptionella fall som skilda varunamn ska beviljas anser CFI.
Från industrins sida hävdar man att det inte finns någon legal grund för kravet på ett och samma varumärke för medel som godkänns centralt.
? EMEA ska bedöma kvalitet, säkerhet och effekt. Därefter ansöker företaget om namn i de olika länderna. Det är vår linje.
? Speciellt inför utvidgningen är det viktigt att det i den nya läkemedelslagstiftningen blir klart att centralt godkännande inte innebär ett varumärke.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng