Annons

Hjärtat och Kronan knappar in

Apoteket AB ligger fortfarande i topp när kunderna får välja men konkurrensen ökar visar en undersökning.

7 mar 2014, kl 11:19
0

Annons

Apoteket AB har högst förtroende hos kunderna.

Det är tidningen Resumé som i samarbete med företaget Xtreme Nordics gjort en undersökning av hur människor uppfattar apoteksaktörerna och deras varumärken. Mellan hösten 2012 och början av 2014 har man ställt frågor till konsumenter om förstahandsval, förväntningar, lojalitet och varumärkets synlighet i media.

Totalt har 400 personer över hela landet intervjuats per telefon. Enligt resultaten har 36 procent av apotekskunderna Apoteket AB som förstahandsval. Apotek Hjärtat och Kronans Apotek ligger tvåa respektive trea i mätningen. Hjärtat är förstahandsval hos 21 procent av de tillfrågade vilket är en ökning från förra årets16 procent.

I undersökningen har man också frågat hur kunderna upplever att de olika företagen utskiljer sig från andra, så kallad relevant differentiering. På den punkten noterar Resumé att Apoteket AB backar kraftigt medan Apotek Hjärtat, Cura-apoteket och Apoteksgruppen ökar.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng