Danska läkarstudenter får mer farmakologi

Läkarstudenterna vid universitetet i Århus ska få sig en rejäl
dos farmakologi i undervisningen. I motsatts till flera andra
universitet behåller de ämnet som ett eget examensämne.

9 feb 2011, kl 11:51
0

Annons

Läkemedel är ett av de viktigaste behandlingsalternativen för läkare och något som ges till nästan alla patienter. Så motiverar universitet i Århus valet att behålla farmakologi som en egen del i läkarutbildningen.

Till skillnad från bland annat läkarutbildningarna i Köpenhamn och Syddansk universitet anser man att det är viktigt att behålla en renodlad farmakologikurs. Universitetet kommer också att utvidga farmakologidelen på kandidatdelen av utbildningen.
– Det här är ett väldigt viktigt ämne för läkarna, läkemedel är någonting de måste kunna hantera från den dag de blir färdiga, säger Birgitte Brock, läkare och lektor i klinisk farmakologi vid Århus universitet till danska Dagens Medicin.

Enligt en undersökning som gjorts bland 270 nya läkare i Danmark, uppgav 93 procent att deras kunskaper i klinisk farmakologi var mycket viktig men bara 23 procent att de hade tillräckligt med kännedom i ämnet för att klara sina uppgifter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng