Bringwell får förtur i tingsrätten

Redan i juni kan Bringwells tidigare vd Krister Hanner ställas inför tingsrätten i Stockholm, åtalad för att olagligt ha sålt rökavvänjningspreparat.

1 jun 2005, kl 13:27
0

Annons

När EG-domstolen nu fällt sin dom över det svenska detaljhandelsmonopolet är det dags för tingsrätten i Stockholm att fälla sin över Bringwells annonsering och försäljning av nikotintuggummi försommaren 2001.

? Eftersom det här målet är så uppmärksammat och har ett visst samhällsintresse vill vi få det avklarat så snabbt som möjligt, säger Hjalmar Forsberg, domare vid tingsrätten i Stockholm.

Han räknar med att man redan i juni månad ska kalla parterna till huvudförhandling.

? Tingsrätten ska då ta ställning till om EG-domen har betydelse för tillämpningen av den svenska läkemedelslagstiftningen.
? Ja, det var ju för att få vägledning som vi vände oss till EG-domstolen, säger Hjalmar Forsberg.

Vilket resultatet än blir i tingsrätten är det troligt att domen kommer att överklagas till Hovrätten och kanske också blir ett fall för Högsta domstolen.

Det finns också en möjlighet att åklagaren lägger ned målet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng