Blodtest startade utredning

Testerna på Docmorris utfördes av olegitimerad personal vilket inte är fel, men det har varit oklart om det räknas som hälso- och sjukvård.– Socialstyrelsens jurister har nu kommit fram till att dessa tester räknas som hälso- och sjukvård. Det innebär då en journalföringsplikt, men eftersom det är ett nytt område så har det aldrig prövats […]

8 sep 2011, kl 12:32
0

Annons

Testerna på Docmorris utfördes av olegitimerad personal vilket inte är fel, men det har varit oklart om det räknas som hälso- och sjukvård.
– Socialstyrelsens jurister har nu kommit fram till att dessa tester räknas som hälso- och sjukvård. Det innebär då en journalföringsplikt, men eftersom det är ett nytt område så har det aldrig prövats i rättslig instans och Socialstyrelsen har inte ännu kommit med några riktlinjer, säger Andor Wagner, utredare på Socialstyrelsen.

Docmorris journalförde inte patienterna, vilket medförde svårigheter att komma i kontakt med dem när det felet upptäcktes. Under hösten ska Socialstyrelsen utreda frågan om hälsotester på apoteken.
– Det är säkert flera apotekskedjor som vill erbjuda hälsotest, men många avvaktar nog på grund av det som hänt med Docmorris. Därför måste vi ta tag i detta snarast, säger Andor Wagner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng