Annons

Bayer köper Schering?

Efter en turbulent tid verkar det som att Bayer går segrande ur striden kring Schering. Budet om 86 euro per aktie har fått stöd från ledningen i Schering.

24 mar 2006, kl 11:49
0

Annons

Tyska Schering har en tid varit ute till försäljning. Tyska Merck KGaA har lagt ett bud om 77 euro per aktie, vilket dock avvisats av Scherings styrelse eftersom det ansågs för lågt. Dessutom aviserade Schering att man inte fört några samtal med Merck om en möjlig fusion.

Nu har konkurrenten Bayer lagt ett bud om 86 euro per aktie, vilket motsvarar totalt 16,3 miljarder euro för företaget, vilket styrelsen ser mer positivt på.

Om aktieägarna godkänner Bayers bud planerar bolagen
att slå samman sina verksamheter för receptbelagda
läkemedel till det nya bolaget Bayer-Schering. Det nya
bolaget, med högkvarter i Berlin, spås omsätta drygt 9
miljarder euro årligen.

Sett till omsättning är Bayer drygt fem gånger så stort som Schering. Bayer omsatte totalt 27,4 miljarder euro under 2005.
Schering hade en omsättning om 5,3 miljarder euro.

I augusti 2001 drog Bayer in kolesterolsänkaren Lipobay (cerivastatin) på grund av ett 50-tal dödsfall över hela världen. Förhoppningarna var stora på preparatet och företaget har sedan dess haft vissa problem att hävda sig i den allt tuffare konkurrensen. Även företagets pipeline har från flera håll kritiserats för att vara svag. Bayers eventuella köp av Schering kan ses som ett sätt att stärka sin position på världsmarknaden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng