Annons

Mylan värjer sig med stöd av Abbott

Mylans planer att köpa Perrigo får nu stöd av Abbott som nyligen blev den största aktieägaren.

17 jun 2015, kl 15:32
0

Mylan vill värja sig från att bli uppköpta av generikakonkurrenten Teva och ett sätt att göra det är att köpa läkemedelsbolaget Perrigo.
Nu ger Abbott sitt stöd till Mylan då man som största aktieägaren, 14,5 procent, bestämt sig för att stödja Perrigoaffären.

Det var i februari som Mylan köpte delar av Abbotts generikaverksamhet utanför USA och betalade med aktier. Genom den affären kunde Mylan flytta sitt huvudkontor till Nederländerna och på så sätt få stora skattelättnader. Nu kan Abbott använda sitt inflytande för att stödja Mylans planer.

Det senaste budet som Mylan lagt på Perrigo är på 34,1 miljarder dollar men hittills han man blivit avvisade då man anser att budet är för lågt, enligt Fiercepharma.

Mylan menar också Teva får svårt att genomföra ett köp då bolaget skulle bli för dominant på den amerikanska marknaden så att konkurrenslagstiftningen skulle stoppa det hela. Teva tillbakavisar påståendet med argumentet att Mylan flyttat till Nederländerna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng