15 miljoner till forskning om åderförfettning

Professorerna Göran K Hansson och Anders Hamsten vid Karolinska
Institutet får 15 miljoner kronor från Hjärt-Lungfonden för att hitta
nya sätt att förebygga och behandla hjärt-kärlsjukdomar.

16 apr 2008, kl 12:22
0

Hjärt-Lungfonden satsar 15 miljoner kronor fördelat över tre år på den forskning kring kärlinflammation och åderförfettning som bedrivs av Göran K Hansson och Anders Hamsten på KI. Ett av målen är att få fram nya behandlingar av kärlsjukdomar. Men förhoppning är att forskningen även ska leda till ett vaccin som kan stoppa åderförfettning.
– Om vi lyckas kommer det att ha stor betydelse, vi kommer att kunna minska antalet insjuknanden i livshotande hjärtsjukdomar, framför allt hjärtinfarkt och stroke, säger Anders Hamsten i ett pressmeddelande från Hjärt-Lungfonden.

Hjärt-Lungfonden fick in totalt 29 ansökningar om forskningsanslaget. Den internationella bedömningskommitté som granskade dem letade speciellt efter nyskapande forskning med potential att komma patienter till nytta inom en snar framtid.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng