Nytt medel mot kvalsterallergi

Ett läkemedel mot kvalsterallergi har nu fått godkännande i tolv europeiska länder, varav Sverige är ett.

2 september 2015, klockan 10:16
4

Det är det danska företaget ALK som fått ett decentraliserat godkännande för sitt nya läkemedel för att lindra allergisk rinit och astma.Företaget räknar med att medlet ska finnas på marknaden inom ett halvår.

Husdammskvalster är den vanligaste orsaken till allergi i världen. Cirka 90 miljoner européer drabbas årligen.
ALKs läkemedel har godkänts för vuxna som trots symtomlindrande behandling fortsatt lider av allergisk rinit eller astma.

4 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

 1. Medeca.se säljer kvalsterskydd till sängar, kuddar, madrasser och täcken.
  Effektivt sätt att minska sin dygnsexponering!
  Utan att utsätta kroppen för kemikalier i form av mediciner. Borde alla använda i första hand.

 2. Maria, självfallet bättre att minska exponeringen om det gå,r men för den som det inte det hjälper, är det väl bra om det finns ytterligare hjälp.

 3. Självklart! Ville bara passa på att tala mig varm för dessa skydd. Tror många kanske tvekar köpa dem då priset är högt. Kanske synd att de inte går att få på hjälpmedelskort?

  Känns smidigt att kunna beställa dem via nätet. Men de kanske är okända då de inte har någon marknadsföring via apotek vad jag vet. Själv fick jag tipset av barnsjuksköterska.

  De har lång produkt och effekt garanti och jag är himla nöjd med den minskade läkemedel användning som de inneburit för min del.

 4. Jag tycker det är fantastiska nyheter. Min dotter har kvalsterskydd (från Medeca) och äter 5-10 Antihistaminer + nässpray varje dag – året om. Tyvärr hjälper det inte henne särskilt bra så om ett år när hon fyller 18 kommer hon med glädje testa detta.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här