Ytterligare granskning av Vioxx

Läkemedelsskadenämnden ska granska de senaste forskningsrönen angående Vioxx biverkningar. Skulle det visa sig att läkemedlet ger allvarliga biverkningar redan efter korttidsbehandling kommer Läkemedelsförsäkringen att på nytt ta upp de patientfall som fått avslag, skriver Dagens Nyheter.

19 feb 2007, kl 17:14
0

Idag kräver Läkemedelsförsäkringen att behandlingen med Vioxx ska ha pågått i minst 18 månader för att patienten ska få ersättning. Hittills har 110 skadeanmälningar om hjärtinfarkt eller stroke inkommit till Läkemedelsförsäkringen. Av hittills utredda fall har åtta fått ersättning och 95 avslag. Om Läkemedelsskadenämndens utredning visar att allvarliga biverkningar förekommer även tidigt i behandlingen kommer de fall som nekats ersättning att tas upp igen, enligt Dagens Nyheter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng