Annons

Tullverket försöker stoppa rökvätskor

För andra gången har Tullverket försökt stoppa importen av e-cigaretter.

13 jan 2014, kl 16:50
0

Annons

I oktober förra året beslagtog tullen en sändning rökvätskor för e-cigaretter med motiveringen att det rör sig om läkemedel och att det då krävs importtillstånd. Men importören överklagade beslutet och fick det hävt.

Nu har Tullverket försökt en annan metod, skriver Sydsvenskan. Den här gången har man stoppat importen med argumentet att man inte vet vad rökvätskan innehåller, ett så kallat administrativt omhändertagande. Omhändertagandet görs i väntan på att Förvaltningsrätten i Uppsala beslutar om rökvätskan ska klassas som läkemedel, något Läkemedelsverket begärt.

I höstas utfärdade Läkemedelsverket ett förbud för företag att sälja e-cigaretter som innehåller nikotin. Sådana produkter ska enligt myndigheten godkännas som läkemedel innan de får säljas.

Men rättsläget är oklart och företaget överklagade i väntan på förvaltningsrättens definitiva beslut och fick rätt.
Även inom EU pågår diskussioner om klassificeringen av de här produkterna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng