Annons

Stämmer Novo Nordisk över försening

Novo Nordisk har stämts av en grupp läkemedelsinköpare i USA. Anledningen är att företaget ska ha försenat ett generiskt diabetesmedel.

14 jan 2014, kl 08:08
0

Annons

2005 ansökte Caraco Pharmaceutical Laboratories om godkännande för en generisk version av Novo Nordisk diabetesläkemedel Prandin när patentet gick ut 2009. Novo Nordisk stämde då Caraco för patentintrång. Förra sommaren förlorade Novo Nordisk målet, skriver Reuters.

Det har fått inköpsföretagen American Sales Co, Rochester Drug Co-op och Cardinal att stämma det danska läkemedelsföretaget för att felaktigt ha försenat generiska kopior av Prandin. Företagen kräver ersättning, men summan är okänd. Novo Nordisk försöker få ärendet nerlagt. 

Novo Nordisk säljer repaglinid under namnet Prandin i USA. I Europa heter läkemedlet Novonorm. De senaste åren har Prandin sålts i USA för 200-250 miljoner dollar årligen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng