Texten är försiktig och håller sig inom tillåtna ramar

Anmäld: Schering-Plough Anmälare: UCB Pharma Ärende: Marknadsföring av Aerius (desloratadin), en ny H1-antagonist med indikationen säsongsbunden allergisk rinokonjunktivit Ärendenr: IGM W325/01

20 jun 2001, kl 17:52
0

Annons

UCB Pharma anmärker på Schering-Ploughs annonsutformning, som innehåller formuleringen att ?en tänkbar förklaring till Aerius goda effekt kan vara dess olika verkningsmekanismer, med effekt både i den tidiga och sena allergiska reaktionen? samt ?både antiallergiska och och antiinflammatoriska mekanismer samverkar mot SAR-symptomen?.

Som IGM uppfattar ärendet gäller det om Schering-Plough:s formuleringar är overderhäftiga och en otillåten överdrift om läkemedlets egenskaper eller verkningar. Dock kan inte IGM finna stöd för detta utan anser att Schering-Plough håller sig inom tillåtna ramar. Annonstexten är försiktig med uttryck som ?en tänkbar? respektive ?kan vara?. Det anser inte IGM är i strid med gällande FASS-och katalogtext som ska ligga till grund för ett företags marknadsföringstexter. IGM finner att Schering-Plough med ovanstående marknadsåtgärd inte har brutit mot gällande Regler för läkemedelsinformation eller har handlat i strid med god branschsed. Istället åläggs UCB Pharma att betala en IGM-avgift om 50 000 kr. UCB Pharma har accepterat IGM:s bedömning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng