Annons

Tamro satsar på att bli neutral grossist

Försäljningen av Apotekt1 skedde på Tamros initiativ. Så som apoteksmarknaden utvecklas i Sverige vill man istället satsa på att vara den enda oberoende grossisten, säger Tamros vd Juha Koponen.

7 maj 2010, kl 12:58
0

Annons

Tamro satsar på att bli den enda stora oberoende läkemedelsgrossisten i Sverige och beslutade därför att sälja apotekskedjan.
? Genom att inte själva driva några apotek kan vi betjäna våra kunder, utan att det ska finnas någon misstanke om att vi skulle ge bättre villkor för våra egna apotek, förklarar Tamros vd Juha Koponen beslutet att sälja sina nyss öppnade apotek.

Att man så
snart efter att man öppnat de 23 apoteken fattat beslutet att sälja till apotek Hjärtat förklarar han med att beslutet fattats under resans gång.
? Vi visste ju inte hur klusterauktionen skulle sluta. Och vi hade identifierat lokaler och påbörjat etableringsplanerna innan utförsäljningen.

När det sedan
blev klart att den andra grossisten på marknaden, KD blev en av klusterköparna förändrades villkoren.
? Eftersom vi redan var rätt långt komna i våra etableringsplaner var det logiskt att fortsätta det arbetet.
? Men nu ser vi, på det sätt som apoteksmarknaden utvecklats i Sverige med ett ganska stort antal aktörer och flera små entreprenörer, att det är en bättre satsning att vi blir en neutral grossist, säger Juha Koponen.

Kanske blir ni då också Apoteket Hjärtats grossist?
? Det hoppas vi på. Vi får se om vi lyckas komma ut med en sådan nyhet.