Trump tippas byta ut chefen för FDA
Foto: FDA

Trump tippas byta ut chefen för FDA

President Trump väntas utse onkologen Stephen Hahn till ny chef för läkemedelsmyndigheten FDA.

4 okt 2019, kl 09:30
0

Stephen Hahn

Stephen Hahn

Enligt flera amerikanska nyhetskanaler vill president Donald Trump byta ut den tillförordnade chefen för läkemedelsmyndigheten FDA Ned Sharpless mot en ny permanent chef. President Trump väntas nominera onkologen Stephen Hahn som i dag är medicinsk chef vid MD Anderson cancer center i Houston, Texas.

Som Läkemedelsvärlden rapporterat lämnade den tidigare FDA-chefen Scott Gottlieb tidigare i år oväntat jobbet av personliga skäl.

Han efterträddes tills vidare av Ned Sharpless, då chef för National cancer institute, som fick rollen som ställföreträdande FDA-chef i väntan på att Scott Gottliebs efterträdare utses permanent.

Ned Sharpless har blivit omtyckt som FDA-chef både av tidigare FDA-chefer och av patientorganisationer och Trumpadministrationen har fått påtryckningar om att permanenta hans utnämning. Men president Trump har enligt nyhetskällorna i stället bestämt sig för Stephen Hahn.

Det spekuleras i om det ligger partipolitik bakom Trumps önskade chefsbyte. Hahn har tidigare gett ekonomiskt stöd till republikanska presidentkandidater medan Sharpless stöttat demokrater.

För närvarande genomgår Stephen Hahn en obligatorisk säkerhetsgranskning och om den faller väl ut väntas han bli nominerad. Senast 1 november måste presidenten antingen nominera en ny FDA-chef eller utse en ny tillförordnad chef.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng