Stärkelserik mat kopplad till pankreascancer

En diet med mycket vitt bröd, vitt ris och potatis gör att kvinnor löper större risk att få pankreascancer. Det rapporterar forskare i USA på hemsidan till Journal of the National Cancer Institute. Tidigare är den enda kända riskfaktorn för pankreascancer rökning. Forskarna har använt data från ?the Nurse´s Health Study?, en pågående studie på […]

23 sep 2002, kl 11:17
0

En diet med mycket vitt bröd, vitt ris och potatis gör att kvinnor löper större risk att få pankreascancer. Det rapporterar forskare i USA på hemsidan till Journal of the National Cancer Institute.
Tidigare är den enda kända riskfaktorn för pankreascancer rökning. Forskarna har använt data från ?the Nurse´s Health Study?, en pågående studie på 89 000 sjuksköterskor som noggrant noterar sin diet och andra vanor och vars hälsa sedan studeras.
För att reducera risken rekommenderar forskarna att ersätta potatis med broccoli samt ris och snacks med frukt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng