Annons

"Som ambition är det lovvärt"

LEDAREN I LMV NR 3, ANDRA INLÄGGET, REDAKTIONENS REPLIK

20 apr 2007, kl 13:48
0

Vare sig Apotekarsocieteten eller dess tidningar har till uppgift att föra farmacevters talan. Vi verkar för en bra läkemedelsanvändning och en hög yrkesstandard oberoende av professionella bakgrunder.
Men när vi ser goda exempel på hur individer verkar för en bättre läkemedelsanvändning lyfter vi fram dem. Som den uppmärksamme läsaren noterade lyfte vi redan i det aktuella numret fram två föredömliga apotekare, Per Nydert och Sten Olsson. I detta nummer finns ytterligare ett exempel, Amadou Jallow som är apotekschef i Hallunda.


Vår uppfattning är heller inte att man kan skylla allt på Apoteket, vilket tydligt framgick av ledaren.
Du skriver att ni som företag ger utrymme och stimulans för att utveckla läkemedelsexperter med självförtroende. Om det är en ambition är det lovvärt, men att påstå att det är så stämmer inte med den information redaktionen får från farmacevterna själva. Tvärtom finns signaler om att kvalitativ fortbildning i stor utsträckning ersatts av självstudier, och att allt mer fokus läggs på tidsoptimering av kundflödet snarare än på den farmacevtiska rådgivningens innehåll.