Slutar med franchiseapotek

Apoteket kommer inte att förnya avtalen med franchiseapoteken när de går ut. Verksamheten har inte varit så effektiv som man önskat.

15 nov 2013, kl 14:48
1

Foto: Petra Hedbom

Apoteket AB tecknar inte längre några nya avtal med franchisetagare, utan kommer successivt att ta över driften av de apoteken när avtalen går ut. De första avtalen löper ut under 2014 och de sista under 2016. 
– Det finns många som gjort ett fantastiskt jobb och det finns mycket erfarenheter som vi vill ta med oss. Vi kommer att diskutera övertagandet med franchisetagarna, säger Eva Fernvall, kommunikationsdirektör vid Apoteket AB.

Anledningen till att apotekskedjan nu överger franchisetagandet är att man vill fokusera på kärnverksamheten.
– Det är en tuff marknad, inte bara när det gäller konkurrensen utan även med hur systemet ser ut. Med så få franchiseapotek har vi inte fått en effektivitet i verksamheten. Det har krävt en hel del resurser. Vi känner att vi nu måste satsa helhjärtat på vår apotekskedja, säger Eva Fernvall.

Apoteket har idag 21 franchiseapotek. Inga apotek kommer att läggas ner i samband med övertagandet och de anställda på apoteken har rätt att automatiskt få en anställning hos Apoteket AB. 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Ja så kan det gå när cheferna inte lyssnar och är inkompetenta!
    Det krävs kompetens och man har skyldigheter som franchisegivare. Inte bara ställa orimliga krav, skylla ifrån sig och ljuga när saker inte fungerar. Med rätt ledning och inställning så hade det nog fungerat. Men först får väl ledningen bytas ut / Förbannad

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng