Annons

Ingen kost och logi från företagen

I ett nytt avtal har SKL kommit överens med Lif och två andra branschorganisationer om formerna för samverkan.

18 nov 2013, kl 09:30
0

Annons

För första gången har Sveriges kommuner och landsting, SKL, träffat ett avtal med tre branschorganisationer inom läkemedels-, labb- och medtechindustrin. Det är Lif, Swedish Medtech och Swedish Labtech som kommit överens med SKL om gemensamma regler för samverkan inom offentligt finansierad hälso- och sjukvård.

Överenskommelsen börjar gälla den 1 januari 2014 och beskriver bland annat hur parterna ser på produkt- och serviceinformation, sponsring, marknadsundersökningar och upphandlingar. En del av avtalet börjat att gälla först 2015. Den gäller överenskommelsen om att det är arbetsgivaren som ska stå för resor, boende och mat när anställda åker på kongresser eller fortbildning.

Sedan tidigare har det skrivits avtal om samverkan mellan exempelvis läkemedelsindustrin och företrädare för sjukvården. Men det är första gången man gör en gemensam överenskommelse.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng