Sex ja och fyra nej för nya läkemedel

En ny behandling av schizofreni rekommenderas av EMAs vetenskapliga kommitté. Däremot anser den inte att en ny behandling av akut hjärtsvikt håller måttet.

28 jan 2014, kl 10:54
0

CHMP, EMAs vetenskapliga kommitté rekommenderar att sex nya läkemedel godkänns för försäljning på den europeiska marknaden.

Det är albiglutide, Eperzan för behandling av typ 2-diabetes, riociguat, Adempas för behandling av pulmonell arteriell hypertension, PAH och för kronisk tromboembolisk pulmonell hypertension, CTEPH. Adempas är det första läkemedlet mot CTEPH.
Ett nytt schizofrenimedel lurasidone, Latuda och en behandling för infertilitet, follitropin alfa, Bemfola rekommenderas också av CHMP liksom två generiska preparat.

Sämre gick det för Nerventra för behandling av multipel skleros, Reasanz vid akut hjärtsvikt samt cancerläkemedlet Masiviera och Translarna för behandling av Duchennes muskeldystrofi. De fyra håller inte måttet enligt CHMP.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng