Sandoz toppar lista på miljöbovar

På en lista över vilka läkemedel sålda i Sverige som innehåller substanser som orsakar stora miljöproblem i Indien ligger generikatillverkaren Sandoz i topp.

9 sep 2010, kl 11:49
0

Annons

Det är Veckans Affärer som publicerar en lista över vilka läkemedel som kan innehålla substanser tillverkade i katastrofområdet Patancheru. Flest har det schweiziska bolaget Sandoz med elva olika generiska produkter som tillverkas där.

Totalt innehåller
listan som tidningen tagit fram drygt 50 olika produkter som innehåller substanserna norfloxacin, ranitidin, citalopram, cetirizin, losartan eller ciprofloxain. Ett drygt 20-tal företag, varav fyra med säte i Sverige, tillverkar enligt Veckans Affärer läkemedel i Patancheru.
Till Veckans Affärer säger Kenneth Nyblom på Föreningen för generiska läkemedel, FGL att han inte ser något annat sätt att komma åt problemen än att gå lagstiftningsvägen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng