Annons

Rosuvastatin och ezetimib sänkte kolesterolet markant

Resultat från Explorer-studien som idag presenteras på European Association for the Study of Diabetes visar att en kombination av rosuvastatin och ezetimib sänker LDL-kolesterolet hos diabetespatienter med 70 procent.

15 sep 2006, kl 16:03
0

Explorer (Examination of Potential Lipid modifying effects Of Rosuvastatin in combination with Ezetimibe compared to Rosuvastatin alone) är en randomiserad tolvveckors studie på 469 patienter med LDL-kolesterol på mellan 4,1 och 6,5 mmol/L. Av dessa patienter var det 155 som hade diabetes (35,6 %).

Patienterna fick sex veckors kostbehandling, följt av sex veckors behandling med rosuvastatin 40 mg, eller rosuvastatin 40 mg i kombination med ezetimib 10 mg.

Explorer har tidigare visat att den genomsnittliga sänkningen av kolesterolvärdet hos patientpopulationen med höga kolesterolvärden i sin helhet är 70 procent efter sex veckors kombinerad behandling med rosuvastatin och ezetimib. Utvärderingen som presenteras idag visade att resultaten för subgruppen diabetespatienter och patienter med metabolt syndrom ligger helt i linje med resultaten för hela populationen.

– Det är särskilt viktigt att sänka kolesterolvärdet hos patienter med diabetes eller metabolt syndrom eftersom de har stor risk att drabbas av hjärtkärlkomplikationer, säger Björn Eriksson, medicinskt ansvarig på Astrazeneca, i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng