Kvinnlig vd även för Novartis

Dagmar Rosa-Björkeson har utsetts till ny vd för Novartis i Sverige. Hon har en lång bakgrund inom läkemedelsindustrin, och började sin karriär som läkemedelskonsulent för Hoechst-Roussell 1990.

15 sep 2006, kl 16:18
0

Läkemedelssverige får sin andra nya kvinnliga vd på kort tid när puertoricanskan Dagmar Rosa-Björkeson tillträder chefsposten på Novartis. I början av året tillträdde Karin Bernadotte vd-stolen på MSD.

Bland de 63 medlemsföretagen på Lif är majoriteten vd:ar män, med knappt tio kvinnliga vd:ar. Vanligast finner man dessa på de mindre medlemsföretagen.

Till Novartis i USA kom Dagmar Rosa-Björkeson 1997 där hon sedan dess har haft flera chefspositioner, senast som en av toppcheferna inom terapiområde kardiovaskulära sjukdomar och metabolism.

Dagmar Rosa-Björkeson är sedan 17 år gift med en svensk man och de har tre barn tillsammans. Hon efterträder Christopher Kaplan som avancerat till posten som Head Region Europe Marketing & Sales & North Central Europe på Novartis huvudkontor i Basel.

– Jag är stolt och glad över att ha fått möjligheten att komma till Sverige i en fas där vi arbetar med flera produkter av enormt värde för många människor. Inom såväl hypertension, diabetes, cancervård och transplantation kommer vi att lansera nya produkter de närmaste åren. Det är en spännande tid både för mig personligen och för Novartis Sverige som företag, säger hon.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng