Vuxna hypofyssjuka behöver också tillväxthormon

Inte bara barn utan även vuxna med hypofyssjukdom kan bli avsevärt bättre om de behandlas med små doser av tillväxthormon under lång tid. Det visar en avhandling från Sahlgrenska akademin av Galina Götherström. I studien fick ett hundratal vuxna patienter under närmare tio års tid injektioner med tillväxthormon. Behandlingen ledde till signifikanta förbättringar vad gäller […]

18 sep 2006, kl 10:03
0

Inte bara barn utan även vuxna med hypofyssjukdom kan bli avsevärt bättre om de behandlas med små doser av tillväxthormon under lång tid. Det visar en avhandling från Sahlgrenska akademin av Galina Götherström.
I studien fick ett hundratal vuxna patienter under närmare tio års tid injektioner med tillväxthormon. Behandlingen ledde till signifikanta förbättringar vad gäller kroppsfett, muskelmassa, bentäthet och blodfetter.
Enligt tidigare forskning svarar män med hypofyssjukdom bättre på behandling med tillväxthormon än kvinnor, men här var effekten lika god för båda könen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng