Annons

Monopolutredare går till läkemedelsindustrin

Anders Lönnberg, statlig utredare av formerna för apoteksmonopolet, har fått jobb som chef för Public Affairs på läkemedelsföretaget Novartis.

13 okt 2006, kl 13:23
0

Annons

Lönnberg är huvudansvarig för den statliga utredning som i våras lade fram ett delbetänkande om försäljning av nikotinläkemedlen i handeln. Det resterande utredningsuppdraget om formerna för apoteksmonopolet är inte slutfört.

Den nya regeringen har ännu inte beslutat något om utredningens framtid, men åsikten att den kommer att läggas ned mot bakgrund av regeringens ambitioner att omreglera apoteksmarknaden är utbredd.

Anders Lönnberg har tidigare bland annat arbetat som chef för Saco, varit statssekreterare samt ordförande i Stockholms läns landstings ägandeutskott. Han har dock aldrig tidigare arbetat inom läkemedelsindustrin.

Anders Lönnberg, för närvarande på semester i Asien, bekräftar för Läkemedelsvärlden att han tillträder sitt nya jobb den 1 november.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng