Annons

Röding på apotek

På apotek i Österrike har man startat fiskförsäljning. Drygt 1000 kronor kilot kostar den odlade rödingen som bara kan köpas på apotek eller direkt från uppfödaren.

14 dec 2009, kl 12:26
0

Annons

Som ett alternativ till vanligt näringstillskott har apotek i Österrike nu börjat sälja kallrökta filéer av odlad röding. Vid starten är det bara ett femtontal apotek som gett sig in i fiskförsäljningen. Men redan i slutet av det här året hoppas uppfödaren att antalet ska ha fördubblats. Konceptet, om det lyckas, ska implementeras också i Tyskland, Slovenien och norra Italien.

Men det
blir dyra filéer. Fisken som odlas i Österrike kostar drygt 1000 kronor kilot, runt 100 kronor för en filé. Å andra sidan innehåller en bit av rödingen tio gånger så mycket omega-3 som fiskpinnar, påpekar uppfödaren för nyhetsbyrån Pharma Adhoc.

Apotek som
startar försäljning av ?naturligt omega-3? blir utrustade med kylskåp och filetknivar av uppfödaren, som också står för reklam och utbildning av de apoteksanställda.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng