Regeringen ändrade i direktiv till utredning

Regeringen klubbade efter vissa förändringar idag de omdiskuterade direktiven till den kommande utredningen om omreglering av apotekssektorn.

21 dec 2006, kl 13:09
0

Det har spekulerats i att regeringens beslut om direktiv till apoteksutredningen skulle senareläggas mot bakgrund av de kraftiga reaktioner förslaget mött. Dessutom hade, enligt uppgifter till Läkemedelsvärlden, konsumentminister Nyamko Sabuni inte fått ta del av direktiven inom de uppsatta tidsramarna. Detta problem löstes dock innan dagens regeringssammanträde, där regeringen beslutade att anta direktiven.

Sveriges Farmacevtförbund krävde igår att direktiven skulle stoppas tills dess att de påstådda jävsliknande förhållandena för statssekreterare Karin Johansson utretts (se artiklar länkade här intill).

De beslutade direktiven har ännu inte blivit offentlig handling. Enligt en källa inom Regeringskansliet har "flera förändringar" gjorts i direktiven jämfört med det ursprungliga förslaget.

I de ursprungliga direktiven var förslaget att ge Apoteket prisförhandlingsrätt innan andra aktörer släpps in på marknaden det som väckte mest uppseende. Läkemedelsvärldens källa vill varken bekräfta eller dementera att detta förslag tagits bort eller förändrats.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng