Hägglund: "Förnyad bedömning gav klartecken"

I en intervju med Läkemedelsvärlden utvecklar socialminister Göran Hägglund idag sin syn på frågan om statssekreterare Karin Johanssons påstådda jävsliknande förhållanden i frågan om direktiven till apoteksutredningen.

20 dec 2006, kl 18:56
0

Annons

Han förnekar att några intressekonflikter skulle föreligga vad gäller Karin Johanssons arbete med direktiven till apoteksutredningen.

– Karin Johanssons make Per Egon Johansson levererade 2002 en rapport om Apotekets organisation och efter det har han varit involverad i Apotekets internationella satsningar. Det senare ligger vid sidan om vad som är relevant i detta sammanhang, säger Göran Hägglund.

– Vi stämde av med vår rätts- och expeditionschef på Socialdepartementet när Karin började här, och dessutom nu en andra gång. Det finns inga intressekonflikter. Arbetet med direktiven följer den fastställda tidsplanen, säger Göran Hägglund.

Kritiken kvarstår dock.

– Bara det faktum att Karin Johanssons make har arbetat för Apoteket, och hon skrivit direktiven, måste vara olämpligt, säger Lennart Axelsson, förbundsdirektör på Sveriges Farmacevtförbund.

I Läkemedelsvärlden 1-2/07 publiceras en längre intervju med socialminister Göran Hägglund.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng