SFF: "Misstankar om jäv måste utredas omgående"

Sveriges Farmacevtförbund (SFF) kräver att regeringen avvaktar med beslut om direktiv till apoteksutredningen tills alla misstankar om jäv mot statssekretare Karin Johansson utretts.

20 dec 2006, kl 13:21
0

SFF menar att alla misstankar om att Apoteket otillbörligt påverkat direktiven i en för bolaget gynnsam riktning via Karin Johanssons make Per Egon Johansson (se artikel länkad till höger) måste undersökas innan beslut fattas om direktiven.

– Det här är oerhört allvarliga anklagelser som måste utredas grundligt. Alla papper inklusive konsultkontrakt och fakturor måste redovisas öppet, säger Lennart Axelsson, förbundsdirektör för SFF.

SFF menar också att det är "märkligt att Apoteket, som den enda av alla viktiga intressenter inom läkemedelsområdet, förefaller ha varit djupt involverad under hela processen med att arbeta fram utredningsdirektiven".

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng