Receptfritt dyrast på Statoil

Sveriges Pensionärsförbund, SPF har kollat priserna för fyra receptfria läkemedel inom handel och apotek. Dyrast var Statoil och billgast Willys.

30 aug 2010, kl 13:48
0

Annons

 Insamlingen gjordes i våras på fyra apotek, Apoteket AB, Hjärtat, Kronans droghandel och Medstop. Tre butikskedjor, Willys, ICA och COOP samt Statoil ingick. Läkemedlen var Alvedon, Ipren och Nasin nässpray samt Losec som bara får säljas på apotek.

Statoil hade
det högsta priset på samtliga tre varor, störst var skillnaden i pris för Nasin nässpray där Statoils pris var 47 procent högre än Willys, 42.50 kronor jämfört med 28.90 kronor på Willys.
Priserna på Willys var generellt lägre på de tre produkterna.
? Det rimliga är ju att dagligvaruhandeln har lägre pris eftersom de inte har någon rådgivning, säger professor Lars Nilsson som hållit i undersökningen.
Därför är det jämförelsevis höga priserna på Statoil omotiverat tycker han.
? Men vad jag också noterar är att det inte var några prisskillnader mellan de olika apotekskedjorna i den här insamlingen.Min tanke med studien var att  se hur apoteken agerar, om de försöker konkurrera med priserna på receptfria läkemedel, men det visar sig att alla har liknande priser. Det tycker jag är märkligt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng