Prispress på Losec

Lanseringen av generiskt omeprazol från Biochemie och Ratiopharm tvingar Astrazeneca att sänka priset på Losec mups med över 40 procent.

6 mar 2003, kl 17:21
0

Astrazenecas förlängda ensamrätt på omeprazol gick ut den 5 februari. Biochemie och Ratiopharm kom snart med generiska preparat. Astrazeneca har stämt företagen för intrång på formuleringspatentet. I Läkemedelsvärlden 3/03 ville Astrazenecas Staffan Ternby inte uttala sig om företagets prisstrategi, men påpekade att man inte sänkt priset i andra länder där det har lanserats generika.

Läkemedelsverket har ännu inte avgjort om Losec mups ska anses utbytbart mot de generiska preparaten. De nya preparaten är enterokapslar och Astrazeneca framhåller i ett pressmeddelande fördelarna med sin enterotablett. Den innehåller inte laktos och kan slammas upp i vatten om man har svårt att svälja.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng