Förbrukningsartiklar ingår i läkemedelsförmånerna

Från den 1 april ingår förbrukningsartiklar i läkemedelsförmånerna. Det blir möjligt efter ett riksdagsbeslut igår onsdag.

6 mar 2003, kl 18:53
0

Annons

När den nya lagen om läkemedelsförmåner trädde i kraft den 1 oktober 2002 missades förbrukningsartiklar att tas med. Därför har fri prissättning rått på sådana varor. Men efter riksdagsbeslutet igår, för regeringens proposition 2002/03:42, är det från den 1 april Läkemedelsförmånsnämnden (LFN) som beslutar om subventioner och pris för förbrukningsartiklar.

Förbrukningsartiklar är varor som till exempel kanyler, sprutor och blodsockermätare, sånt som behövs för att tillföra kroppen ett läkemedel eller som behövs för egenkontroll av medicinering.

De som marknadsför förbrukningsartiklar som lämnats ut från med den 1 oktober 2002 och som inte varit föremål för någon priskontroll blir i fortsättningen tvungna att ansöka om subvention och pris hos LFN, precis som för läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng