Positivt för giktmedel

Astrazenecas giktmedel lesinurad har fått positivt svar av FDAs expertpanel.

26 okt 2015, kl 12:25
0

Annons

Det tycks som Astrazenecas behandling för gikt, lesinurad, snart kommer att finnas på den amerikanska marknaden. FDAs expertpanel rekommenderar myndigheten att godkänna marknadsföring av läkemedlet.

I slutet av december kommer troligen FDA att lämna besked. Ett besked som nästan alltid följer expertpanelens rekommendation. En ansökan för godkännande har också lämnats in till den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

Gikt är en form av artrit i vilken överskott av urinsyra bildar kristaller i leder och andra vävnader. Något som leder till en smärtsam inflammation. Man räknar med att cirka tre procent av befolkningen i Sverige drabbas någon gång. Initialt är det en vanligare sjukdom bland män än kvinnor, men efter klimakteriet planar skillnaderna ut.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng