Pertuzumab effektivt tillägg vid bröstcancer

Kvinnor med Her2-positiv bröstcancer lever längre om de får tillägg av pertuzumab till den vanliga behandlingen trastuzumab och docetaxel. Det visar nya data som presenteras vid SABCS-kongressen i Texas, USA, och i tidskriften NEJM.

8 dec 2011, kl 02:27
0

Annons

808 patienter med Her2-positiv metastaserad bröstcancer randomiserades till kontrollgruppen (placebo plus trastuzumab plus docetaxel) eller till aktiv behandlingsgrupp (pertuzumab plus trastuzumab plus docetaxel) som första linjens behandling. Patienterna behandlades fram till sjukdomsprogression eller fram till dess att toxiska biverkningar inte längre kunde hanteras effektivt.

Den progressionsfria överlevnaden var i median 12,4 månader i kontrollgruppen, jämfört med 18,5 månader i pertuzumabgruppen (hazard ratio för sjukdomsprogression eller död 0,62; 95 % konfidensintervall (0,51 till 0,75), p <0,001). Data för totalöverlevnad (OS) är ännu inte färdiganalyserade.

Säkerhetsprofilen var likartad i de båda grupperna. Bland dem som fick pertuzumab var förekomsten av febril neutropeni och diarré av grad 3 eller högre förhöjd jämfört med kontrollgruppen.

Studien har finansierats av Roche och presenteras vid den pågående SABCS-kongressen i Texas, USA. Den publiceras också online i New England Journal of Medicine, NEJM.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng