PD1-hämmare gav överlägsen överlevnad

En jämförande fas III-studie med PD1-hämmaren Opdivo mot lungcancer avbröts i förtid då överlevnaden var högre.

14 jan 2015, kl 08:08
0

En oberoende dataövervakningskommitté ansåg att Bristol-Myers Squibb, BMS, läkemedel Opdivo visat sig överlägsen innan studien var slut och att man därför inte skulle fortsätta jämförelsen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den öppna randomiserade studien undersökte Opdivo, nivolumab, i en jämförelse med läkemedlet docetaxel. Det primära effektmåttet var total överlevnad. Sekundära effektmått inkluderar responsfrekvens och progressionsfri överlevnad.

De 272 patienterna hade avancerad icke-småcellig lungcancer av skivepiteltyp och hade testat annan behandling tidigare. Nu ska studien, Checkmate-017, fortsätta i en öppen linje där deltagarna som vill vara med får förlänga behandlingen med Opdivo.

Opdivo tillhör gruppen PD1-hämmare och godkändes i USA under slutet av 2014 och då som behandling mot malignt melanom. Både EMA och FDA behandlar för tillfället ansökningar om godkännande för behandling mot lungcancer.

Fler än 50 studier pågår som undersöker Opdivos effekt mot olika cancerformer, både som monoterapi eller i kombination med andra medel.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng