Annons

Över 400 bud lämnade på småföretag

För en vecka sedan gick budtiden ut för småföretagare som vill köpa apotek inom den statliga Apoteksgruppen. Nu går processen vidare för de som lämnat bud.

19 feb 2010, kl 15:04
2

Annons

Utförsäljningen av apoteken sköts av Apoteket Omstrukturering AB, OAB och den 12 februari var sista datum för intresserade småföretagare att lämna bud på att köpa apotek. Enligt uppgifter från OAB har det kommit in 440 bud från småföretagare på 112 apotek.

Nu ska OAB ta ställning till buden. De slutgiltiga köparna tar över apoteken i ett rullande schema från slutet av juni och till och med slutet av året.
– Vi har ett intensivt och spännande arbete framför oss att gå igenom alla bud och göra den slutliga bedömningen i vår kreditkommitté. Vi har fått bud på 112 apotek som vi räknar med att nu avyttra initialt. Uppdraget är att sälja samtliga apotek, säger Claes Kjellander, projektchef för transaktionsprocessen inom Apoteksgruppen i en presskommentar.

OAB gör en kreditbedömning som baseras på godkänd affärsplan, bankfinansiering och egen insats. Det är högsta bud som är avgörande om två parter uppfyller samtliga krav. Till sist ska Läkemedelsverket godkänna personen som ska äga apoteket som lämplig.

De 150 apoteken som är till salu ska bilda en kedja av entreprenörer med ett gemensamt koncept. Apoteksgruppen ska fungera som stödorganisation med gemensamma tjänster som IT, varuinköp, sortiment med mera.
– Vi bedömer att den planerade kombinationen av självständiga entreprenörer med lokal anknytning och personlig inriktning med ett starkt rikstäckande koncept kan bli mycket framgångsrikt, säger Claes Kjellander.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Felet uppmärksammades redan samma dag artikeln skrevs men på grund av en redigeringsmiss blev den felaktiga rubriken kvar på förstasidan. Det är nu åtgärdat. Tack för uppmärksam läsning!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng