Otillåten indikationsutvidgning

Anmäld: Pfizer
Anmälare: IGM
Ärende: Marknadsföring av Norvasc i bokningsbrev
Ärendenr: IGM W316/01

8 jun 2001, kl 15:08
0

Annons

IGM har själv anmält Pfizer för marknadsföring av Norvasc i ett bokningsbrev. Bokningsbrevet hänvisar till Prevent-studien som annonserades i Dagens Medicin 47/00. I ärende W283/00 anmärkte IGM på den annonsens utformning.

IGM anmärkte då ??oavsett vilka vetenskapliga fakta som föreligger beträffande detta saknar Norvasc indikationer i dessa avseenden?.
IGM ansåg att annonsen stred mot artikel 2 och 4. Pfizer accepterade detta och lovade att misstaget ej skulle upprepas. IGM avskrev då ärendet.

I det aktuella bokningsbrevet framför företaget liknande påståenden som i annonsen, som även nu innebär en antydan om möjlighet att behandla med Norvasc ur icke godkända aspekter. Med bokningsbrevet får läsaren uppfattningen att Prevent-studien har visat gynnsamma effekter på progress av ateroskleros eller prevention av kardiovaskulär morbiditet och mortalitet.

IGM slår fast att godkänd indikation för Norvasc är hypertoni och angina pectoris ? och ingenting annat. Formuleringarna i annonsen och bokningsbrevet är en antydan till indikationsutvidgning och uppenbarligen har inte Pfizer förstått det allmänintryck som annons och bokningsbrev förmedlar till läsaren. Hur meningarna i detalj formuleras är oviktigt, det är det totala sammanhanget som blir avgörande för hur mottagaren uppfattar budskapet.

IGM bedömer att utskicket strider mot artikel 2 och 11.2 i Regler för läkemedelsinformation. Företaget åläggs att betala en IGM-avgift om 50 000 kr.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng