Organon avbryter klimakteriestudie

Organon avbryter sin studie med tibolon (Livial) eftersom de inte lyckats visa att det är riskfritt för kvinnor med klimakteriebesvär som tidigare haft bröstcancer.  

22 maj 2007, kl 16:33
0

LIBERATE-studien, som pågått sedan maj 2002, har som mål att visa att tibolon inte ökar återinsjuknandet i bröstcancer hos kvinnor med klimakteriebesvär som tidigare har haft bröstcancer. Men efter att studiens säkerhetskommitté analyserat de prelilminära resultaten har nu företaget beslutat att avbryta studien i förtid.


De resultat som hittills finns visar en trend mot ett högre antal återfall i bröstcancer hos den grupp kvinnor som behandlats med tibolon.    


Över 3000 patienter runt om i världen har deltagit i studien, 88 av dem i Sverige. Här avslutades dock behandlingen redan 2003 efter beslut från Läkemedelsverket.   

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng