Ögondroppar förbjuds och återkallas

Ögondroppar förbjuds och återkallas

Ögondropparna ZilkEye och Microdrops som används för behandling av torra och trötta ögon återkallas av tillverkaren Bohus Biotech AB.

31 aug 2016, kl 08:00
0

Annons

Detta efter att Läkemedelsverket fattat beslut om marknadsförbud och återkallande av vissa tillverkningssatser av ögondropparna.

Bakgrunden är tillverkningsproblem hos kontraktstillverkaren för aseptisk fyllning och paketering av de medicintekniska produkterna.

Läkemedelsverket gör bedömningen att de berörda ögondroppaernas sterilitet inte kan garanteras och eftersom mikroorganismer i medicintekniska produkter kan göra att användarens hälsa riskeras. Därför förbjuder myndigheten tillverkaren att marknadsföra, sälja och leverera ögondropparna ZilkEye och Microdrops som producerats under perioden 2014-2016.

Tillverkaren har återkallat produkterna och uppmanar allmänheten som har produkterna hemma att ta kontakt med försäljningsstället som sålt produkterna.

Ögondropparna har sålts på apotek, hos optiker och i detaljhandel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng