Annons

Återkallar tusentals förpackningar

Ranbaxys generiska atorvastatin kan ha högre doser än det står på tablettburken. Nu återkallas 64 000 burkar i USA.

10 mar 2014, kl 10:28
0

Annons

Enligt den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, kan burkar med Ranbaxys generiska atorvastatin innehålla 20 milligramstabletter istället för 10 milligram per tablett. Nu återkallar företaget 64 000 burkar från amerikanska apotek, skriver Firstword Pharma. Enligt Ranbaxy ska problemet påverkat minst två partier av läkemedlet, men att man återkallar fler som en försiktighetsåtgärd. 

Ranbaxy drog tillbaka några partier av generiskt atorvastatin i november 2012 på grund av en risk för glasbitar i tablettburkarna. Tidigare i år förbjöd FDA import av läkemedel och läkemedelsingredienser från flera av Ranbaxys fabriker i Indien. Anledningen var brister i säkerhet och kvalitet.

Även Pfizer har fått återkalla två partier av det antidepressiva läkemedlet Effexor XR i USA efter att det hittats en tablett av ett annat läkemedel i en av tablettburkarna, skriver Drug Discovery & Development. Enligt företaget är detta en försiktighetsåtgärd, eftersom man inte fått uppgifter om några andra felaktiga tablettburkar.  

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng