Nytt blodproppsmedel effektivt

En studie som presenterats vid Hjärtkongressen ESC visar att
blodproppshämmaren rivaroxaban är lika effektivt som warfarin hos
patienter med djup ventrombos.

2 sep 2010, kl 10:58
0

Annons

Studien innefattade 3400 patienter med djup ventrombos som antingen fick Waran (warfarin) eller Xarelto (rivaroxaban). Prövningsgruppen fick de första tre veckorna 15 mg rivaroxaban två gånger per dag, därefter fick de under tre, sex eller tolv månaders tid 20 mg rivaroxaban dagligen. Dessa jämfördes med patienter som fick standardbehandlingen med enoxaparin följt av vitamin-K-antagonist (Waran eller acenocoumarol).

Resultaten, som presenterades på onsdagen vid Hjärtkongressen ESC i Stockholm, visar att Bayer Schering Pharmas Xarelto är lika effektiv som dagens standardbehandling med Nycomeds Waran.

Enligt forskare bakom studien är ytterligare en fördel med Xarelto lättare att administrera än Waran då det ges i tablettform. Xarelto är idag godkänt för att förebygga blodpropp i samband med  höft- och knäledsoperationer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng