Ny biverkningsdatabas i Uppsala

UMC:s nät för att upptäcka biverkningar blir mer finmaskigt när man efter 25 års drift nu uppdaterar sin databas.

22 aug 2002, kl 13:31
0

WHO-centret för biverkningsövervakning i Uppsala (UMC) uppdaterar nu sin databas. I den nya databasen Vigibase ingår mer information om varje läkemedel och varje biverkning än i föregångaren INTDIS.

? Dessutom kan man få tillgång till historisk information på ett bättre sätt. Vi kan erbjuda mer med denna lösning men samtidigt innebär den nya databasen merarbete i form av ytterligare information att mata in, säger Sven Purbe, kvalitetssäkringsansvarig på Uppsala Monitoring Centre.

Webbgränssnitt

Utvecklingen av Vigibase har pågått under en femårsperiod i samarbete med företaget Pharmasoft. Efter det senare företagets konkurs förra året har några av deras medarbetare knutits till UMC.

Det nya systemet möjliggör också för andra medlemsländer i WHO:s internationella läkemedelsövervakningsprogram att direkt mata in data via ett webbgränssnitt.

? Först ut är Schweiz och flera andra länder har visat intresse för detta, säger Sven Purbe.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng