Novartis öppnar sig

Läkemedelsföretaget Novartis ledning har beslutat att dela med sig av patientdata för nya godkända läkemedel under 2014.

28 feb 2014, kl 11:09
0

Med start i år kommer det vara möjligt för forskare i EU och USA att ta del av patientdata från kliniska studier av Novartis läkemedel. Det meddelade företagets ledning i veckan. Dessutom planerar företaget att börja göra sammanfattningar av nya pivotala kliniska studier som ska skrivas på ett lättbegripligt och konsumentanpassat språk, rapporterar nyhetsbrevet First Word.

Tim Wright, utvecklingschef för Novartis Pharmaceuticals, säger att företaget gör detta för att utöka transparensen för kliniska data och tillgång till data för forskare. De data som delas kommer enligt företaget inte att kunna spåras tillbaka till patienterna.
De patientdata som görs tillgängliga av Novartis kommer att kunna nås från samma internetportal som används av andra läkemedelstillverkare som GSK och Sanofi.

GSK, Sanofi och Johnson & Johnson hör till de företag som nyligen gått ut med att de ska göra studiedata mer tillgängliga.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng