Rektorn sitter kvar

Uppsala universitets styrelse har fortsatt förtroende för Eva Åkesson som sitter kvar som rektor. Men tre vice rektorer avgår.

28 feb 2014, kl 09:08
0

Den turbulens som varit kring Eva Åkesson, rektor vid Uppsala universitetet har inte fått universitetsstyrelsen att ändra uppfattning. De meddelade efter ett extrainsatt möte på torsdagen att de skäl som vicerektorer först fram i ett brev, inte motiverar att hon avsätts.

Som ett resultat av detta avgår de tre vicerektorerna själva, rapporterar Uppsala Nya Tidning. Vicerektor för vetenskapsområdet medicin och farmaci, Britt Skogseid, tillhör en av dem.

Kritikstormen inleddes med att tre vice rektorer skickat in en skrivelse till styrelsen där de krävde rektors avgång. Som skäl uppges att de saknade förtroende för rektorn men mer konkret än så blev det inte
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng