Anmäls för ekobrott

Svenska Active Biotech har anmälts till Ekobrottsmyndigheten för att ha vilselett aktieägarna om sitt ms-preparat.

28 feb 2014, kl 12:37
0

Active Biotech har tillsammans med Teva utvecklat ms-preparatet Nerventra med den aktiva substansen laquinimod. En ansökan om godkännande har lämnats in till den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA men den vetenskapliga expertkommitteén CHMP gav det ett negativt utlåtande. Bakgrunden till att CHMP inte rekommenderade ett godkännande för Nerventa var en ökad risk för cancer och fosterskador i djurstudier.

Nu har investerarnätverket Indein anmält Active Biotech till Ekobrottsmyndigheten, rapporterar Life Science Sweden.  Nätverket anser att företaget varit alltför positiva i sin marknadskommunikation och att företaget känt till riskerna men inte informerat marknaden. Anklagelserna tillbakavisas av Acive Biotechs vd Tomas Leandersson.

Ekobrottsmyndigheten har ännu inte fattat beslut om de ska inleda en förundersökning mot företaget. Teva har också lämnat in en ansökan till EMA för att försöka få beslutet omprövat.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng