Vill att barn ska ingå i prövning

Brittiska NICE anser att barn som drabbats av cancer ska kunna erbjudas möjlighet att delta i kliniska prövningar.

3 mar 2014, kl 09:00
1

Barn och unga med cancer bör kunna erbjudas att delta i kliniska studier om det finns lämpliga sådana. Det framgår av ett nytt kvalitetsdokument som brittiska myndigheten National institute for health and care excellence, NICE har publicerat.

I riktlinjerna skrivs att låta barn och unga mellan 0 och 24 år delta i prövningar av nya preparat bidrar till att en ökande andel i åldersgruppen överlever. NICE föreslår att speciella multidiciplinära team ska identifiera lämpliga prövningar av nya substanser och att vissa nyckelpersoner ska kunna bistå med stöd och information till berörda familjer.

I februari kritiserade en grupp forskare och specialister i barnonkologi vid Storbritanniens institut för cancerforskning, ICR, EUs lagstiftning för att den gör det möjligt för läkemedelsföretag att slippa testa cancerpreparat på barn under 18 år. Forskarna menar att det leder till att barn och unga inte får den bästa behandlingen.
 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

 1. Mariyka Tomova:Det hade varit progress i Sverige om politiker byter ut tvångs-neuroleptikan mot Genmajs – en lättnad för barn och föräldrar”

  http://istinata.ucoz.ru/news/mariyka_tomova_det_hade_varit_progress_i_sverige_om_politiker_byter_ut_tvangs_neuroleptikan_mot_genmajs_en_lattnad_for_barn_och_foraldrar/2013-11-11-613

  Annina Karlsson
  22 June ·
  Det är fosterbarnen man testar nya saker på. Ett fosterbarn var försökskanin för laser operation för ögonen i Sverige. För henne gick det bra. Hon slapp glasögon. Skulle vara bra att få höra fosterbarns historier om fysiska och psykiska test. Sådant mörkas givetvis annars.

  Thousands of children in Irish care homes at centre of ‘baby graves scandal’ were used in secret…
  Scientists secretly gave 2,051 babies and children in homes thought to include…
  http://WWW.DAILYMAIL.CO.UK
  Unlike · · Share

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng